Strandverket Konsthall full av historia

Om Strandverket konsthall

Strandverket konsthall är inhyst i den vackra fortifikationen Södra Strandverket, en försvarsanläggning i sten som byggdes i mitten av 1800-talet och var tänkt att skydda Marstrandsborna från dansken. I dag välkomnas alla med öppna famnen.

Här skapas möjligheten till möten inom konstens bredd och djup, mellan det förevigade och det förgängliga, olika genrer och framförallt mellan människor som besöker Strandverket. Det finns även en skulpturpark på borggården innanför murarna. 

Konsthallen öppnade 2012 under konstnärlig ledning av Hasse Persson. 2017 blev Pål Svensson konstnärlig ledare och i februari samma år övergick konsthallen till kommunal regi.

Ön Marstrand – En kärlekshistoria för många. Marstrands stad grundades redan på 1200-talet och är som en egen historiebok att bläddra i. Husfasader klädda av rosor och kaprifol, snirkliga årtal inristade, platser med mossbevuxna stenbänkar, hala klippor och överallt närvaro av saltvattnet.

Idag är ön kanske mest känd för sina årliga tävlingar i segling om sommaren, då besöker 100 000 personer kajerna på bara en vecka. För de invigda är detta däremot en destination året runt, med sin kulturbygd och nöjen. Vandring, havskajakpaddling och hummerfiske. Och så Strandverket förstås!

Strandverket har tre utställningsperioder per år; en på våren, en på sommar-tidig höst och en på vintern. Information om aktuella utställningar

I Strandverket Bistro finns lunch och fika. I konsthallens butik säljs Strandverkets egna och unika utställningskataloger, samt affischer och konstböcker. Dessutom ett urval designföremål, en kollektion handplockad från småskaliga serier.

Information om våra öppettider, entrépriser samt vägbeskrivning finns här.