Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Art Friday – konst under lite festligare former

15 juli, 2016 kl 17:00 - 18:00

Strandverket_gruppvisning_03

Fredagen 15 juli kl 17.00 är det återigen dags för Art Friday – konst under festligare former!

Då kommer Hasse Persson, Strandverkets konstnärlige ledare, mingla med oss i utställningarna och berätta om Lars Tunbjörks fotografier och Eva Hilds skulpturer. 200 kr/person inkl 1 timmes visning, bubbel och tilltugg. Anmälan görs på info@strandverket.se

 

Eva Hild / Entity
Eva Hild är en internationellt verksam konstnär som de senaste åren slagit igenom som en av Sveriges mest framgångsrika skulptörer. Hild gör framförallt skulpturer i vit eller svart stengodslera men också i brons och aluminium. Hennes handbyggda skulpturer är organiska, non-figurativa former som rör sig mellan inre och yttre rum. Medan de modernistiska skulptörerna ägnade sig åt massa och volym arbetar Hild med strukturer där tomrummet ges större vikt än massan. I verken gestaltas nödvändigheten av motsatser och kontraster, en slags kroppar där närvaro och frånvaro möts. Eva Hild har ställt ut både nationellt och internationellt samt är representerad i privata och offentliga samlingar. Under de senaste åren har hon framgångsrikt gjort ett antal offentliga utsmyckningsuppdrag, bland annat Rubato i Malmö och Bulb i Kungälvs kommun. Eva Hild är även representerad i Strandverkets permanenta skulpturpark med skulpturen Irruption som kan ses på Strandverkets borggård.

Fotografier utom sig
Lars Tunbjörk 1956-2015
Lars Tunbjörk skildrade det svenska samhället i humoristiska och surrealistiska bilder. I många av fotografierna har han lyckats fånga humor, vemod, ironi, tomhet och tystnad på samma gång. Tunbjörks speciella estetik, där han upphöjer något trivialt till något översinnligt, väcker igenkänning och får oss att dra på smilbanden. Men fler än en betraktare har också noterat stillheten och tystnaden i hans fotografier. Lars Tunbjörk gick oväntat bort i april förra året. Utställningen, som är den första efter hans bortgång, är sammanställd av Hasse Persson, Strandverkets konstnärlige ledare, som under många år hade ett nära förhållande till Lars Tunbjörk.

Detaljer

Datum:
15 juli, 2016
Tid:
17:00 - 18:00
Evenemang Kategori: