Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Berättelseworkshop med Petra Dokken

16 september, 2017 kl 17:00 - 19:00

Sedan urminnes tider har vi människor använt berättelsens kraft och form för att skapa vår verklighet. Runt lägerelden och nuförtiden i molnet. Vi är nämligen ”wired for story”, något händer i oss när vi hör en berättelse som har början, mitt och slut.

Vi upplever just nu en berättarrenässans, en längtan efter att dela våra sanna berättelser med varandra. Så som vi minns och upplever dem, som bärare av våra känslor.

Under workshopen berättar Petra Dokken om berättelsen ur flera olika perspektiv, från mytologi till modern vetenskap, delar med sig av både inblickar och utblickar. Hon har själv delat berättelser under stjärnhimlen tillsammans med nomader på stäppen i Mongoliet, hos Himbastammen i den heta Namiböknen, på lyxhotell i London har hon delat kärleksberättelser med storytellern och regissören Francis Ford Coppola – och som hon själv säger ägnat hela sitt liv åt att samla på berättelser.

Du får även pröva att sitta med i en så kallad sharing circle och känna på att både dela och lyssna på berättelser. ”I den aboriginska kulturen säger man ”no story, nothing”. Detta är också min erfarenhet. Jag har arbetat både här hemma och internationellt, träffat väldigt många människor och företag med sina helt unika berättelser och drömmar. Idag använder jag mina erfarenheter som skrivande journalist ute på fältet och som internationell trendforskare för att möta vår tids längtan. Som storyteller hittar jag berättelsen och gör den tillgänglig som ett verktyg – och tar tillbaka berättelsen kraft! ”, säger Petra Dokken.

Petra Dokken har i över femton år skrivit och rapporterat för svenska och skandinaviska medier; Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet, Vagabond, Sköna hem, Elle för att nämna några. Arbetat för contentbyråer som OTW och Spoon. Med reklam- och pr-byråer, företag, universitet och organisationer. Samt internationellt med trendforskning för blanda andra Studio Edelkoort i Paris och Pantone View i New York. Idag engageras hon både som skrivande storyteller samt som föreläsare och workshopfacilitator. Dessutom driver hon ett ideellt projekt i Göteborg för att främja berättarscenen, och anordnar i september 2017 sitt första storytellingretreat på Medelhavsön Ibiza som också är hennes andra hem. Se www.petradokken.com.

”Petra is an incredible story-teller, always digging out the interesting details and creating stories that are both original and captivatingand in turn engages far-reaching audiences.” – Kate Bell, Senior Account Director at Purple PR, London

25-30 deltagare
400kr/person, bokas i receptionen eller på info@strandverket.se

Detaljer

Datum:
16 september, 2017
Tid:
17:00 - 19:00
Evenemang Kategori: