Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Chawki & Runesson / Frauke & Andreas Tilliander

22 september, 2017 kl 19:30 - 21:30

Välkommen till en helkväll på Strandverket konsthall där vi, i samarbete med GIBCA Extended (Göteborgs internationella konstbiennal) presenterar två fantastiska akter!

Chawki & Runesson – ”Experiment with Dreams”
föreställning/performance/läsning, start kl 19.30

Frauke & Andreas Tilliander – ”Yama – three bodies”
Butoh-dans, performance, föreställning, start ca 20.45

I verket Experiment With Dreams framför konstnärerna Cecilia Runesson och Hanna Chawki en läsning av konstnärerna Leif Elggren och Thomas Liljenbergs text med samma titel.

Experiment With Dreams består av 200 brev riktade till makthavare inom politik och näringsliv, organisationer, institutioner samt kändisar. Konstverket är en reflektion över den sociala och ekonomiska situationen i världen. ”Please send us some money” är en genomgående och avslutande uppmaning i alla deras brev och i den frasen finns också en rättvisetanke; har vi inte alla tänkt det som William Gibson eller Freud tänkt eller har vi inte alla skapat det andra skapat, även om det bara är i fantasin.

Cia Runesson, scenkonstnär, läser upp brev och Hanna Chawki, musiker, artist och poet ackompangerar texten med improvisation på synth. Konstnärerna skapar en intim läsning/seans i gränslandet mellan dröm och vakenhet, verklighet och fiction, upprepning och överraskning, i ett hypnotiskt kura skymning-ljudlandskap (ca 40 min).

Cia Runesson, född i Göteborg 1966. Skådespelare/ performancekonstnär. Medlem i konstnärskollektivet Force Majeure sedan 1998. Arbetar ibland som curator inom bildkonsten, senast med utställningen ”Döden- en utställning om livet” på Liljevalchs Konsthall sommaren 2016 i Galärparken. Utbildad i fysisk teater på Nordisk Teaterskole i Århus ,MA i Contemporary Performative Arts från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet (2016).

Hanna Chawki, född 1971 i Göteborg, är en svensk rock- och popmusiker, kompositör och poet. Hon har skrivit musik och sjungit i Surreal Lovers sedan 2000, med bland andra Matti Ollikainen. Hon har samarbetat med Den Stora Vilan och diverse andra rock- och jazzmusiker. 2013 startade Hanna Chawki soloprojektet A Lady´s Trial, där hon närmar sig performancekonsten i sina soloakter. Hon är krönikör i Göteborgnonstop och anordnar konserter och annat i Majorna och resten av Göteborg.

 

I verket Yama, som betyder berg på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Bergen står för klimax, uppenbarelse och övergång – de är vår högsta punkt och samtidigt jordens navel, där allt har sin början. Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Yama – three bodies, är ett unikt liveframträdande med butohartisten/dansaren Frauke samt electro/glitch musikern Andreas Tilliander.

Frauke är koreograf med fokus på butoh och performance. Hon är baserad i Göteborg och arbetar även internationellt. Hon har skapat en egen genre inom Butoh där hennes verk är platsspecifika och unika. Frauke arbetar ofta med andra konstnärer från olika konstnärliga discipliner och hennes framträdanden är inspirerade av samtida konst och samtida koreografi. (ca 45 minuter)

Andreas Tilliander är sedan början av nittiotalet verksam inom den elektroniska musiken. Nuförtiden är elektronisk musik tätt förknippat med laptops, men Tilliander sätter en stolthet i att arbeta med utrustning som snarare än att följa med den senaste mjukvaruuppdateringen har fyrtio år på nacken. Även om det självklart främst handlar om hur ljuden formas, är det taktila oerhört viktigt.

Mellan akterna är det en paus på ca 30 minuter.

Biljetter kostar 250 kr/styck och köpes här.

För den som inte har tillgång bil eller åker kollektivt finns möjlighet att boka biljett på buss som avgår från Stora Teatern i centrala Göteborg kl 18 och går åter ca kl 22. Bussen körs av Leja Touring och gör ett stopp i Ytterby och stannar sedan vid Marstrands färjeläge, där returen också avgår från. Bussen kostar 50 kr/person och bokas samtidigt som biljetten.

Detaljer

Datum:
22 september, 2017
Tid:
19:30 - 21:30
Evenemang Kategori: