Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Finissage och performance

29 maj, 2016 kl 13:30 - 15:30

finissage_strandverket_02

FINISSAGE – söndagen 29 maj avslutar vi vårens utställningar med guidad visning och performance!
Klockan 13.30 guidar Hasse Persson, Strandverkets konstnärlige ledare, och Ann Edholm, konstnär, i utställningen ”Ann Edholm möter Hilma af Klint”
Klockan 14.30 ger Anat Pick en dadaistisk performance i anslutning till utställningen. Hon framför verket N’ur so Nata samt en dikt av Elsa von Freytag Loringhoven. Anat Pick är en israelisk performancekonstnär känd på den internationella konstscenen för sin nyskapande gestaltning av dadaistisk ljudpoesi, futuristisk Parole in Liberta och konkret poesi.

Anat Pick är senast aktuell i samband med den pågående Tristan Tzara-utställningen på museet för modern och samtidskonst i Strasbourg. Efter sin europeiska debut på Wiener Festwochen i Wien år 1997 har hon framträtt på en lång rad festivaler, biennaler och konserttillfällen i både Israel, Europa och USA, i New York, Warszawa, Berlin, Kassel, Lviv, Monza och Bremen förutom Tel Aviv och Jerusalem. Hon har bland annat uppträtt vid Performa 09, biennalen för performancekonst i New York, Weltklang, poesifestivalen i Berlin, 3durch3 i Kassel och Zebra-poesifestivalen i Berlin. Hon är även en av medlemmarna i den amerikanska Timofeyev-ensemblen för judisk musik. Enligt den amerikanska konstvetaren, curatorn och performanceaktivisten Roselee Goldberg är Anat Pick en ”ovanlig och framstående vokalist med en förbluffande förmåga att frambesvärja den dadaistiska och futuristiska världen för hundra år sedan i sällsamt, nästan spöklikt nutida gestaltningar.”

Varmt välkomna!

 

Strandverket_ambassad_LOGOAnat Picks medverkan har kunnat genomföras med generöst stöd från Israels ambassad i Sverige.

Detaljer

Datum:
29 maj, 2016
Tid:
13:30 - 15:30
Evenemang Kategori: