Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frauke och Andreas Tilliander – Yama – three bodies

21 september, 2017 kl 19:30 - 20:15

Välkommen till Strandverket där vi, i samarbete med GIBCA Extended (Göteborgs internationella konstbiennal), presenterar butoh-dansaren Frauke och electro-/glitchmusikern Andreas Tilliander i verket Yama – three bodies!

Gömd, men himmelen hittar alltid det oupptäckta. Nya strålar virvlar genom den djupa skogen, ingen kommer någonsin att hitta denna dolda, förlorade ö. Djupt i bergen bär vinden rovfåglar till den glödande horisonten. Överskrider alla vägar. Tyst främling, granne, nedstigen dagg.

I verket Yama, som betyder berg på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Bergen står för klimax, uppenbarelse och övergång – de är vår högsta punkt och samtidigt jordens navel, där allt har sin början. Verket är första delen i en ny trilogi, med titeln three bodies. Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Den tredje kroppen medlar och förenar de andra två kropparna. Precis som dag och natt behöver skymning eller gryning.

Yama – three bodies, är ett unikt live framträdande med butohartist/dansaren Frauke samt electro/glitch musikern Andreas Tilliander. Frauke och Tilliander var senast aktuell med Wolf Moon, den avslutande delen i en trilogi som hade svensk premiär under Göteborgs dans & teaterfestival 2016, samt Nagaame Moon (2015), med föreställningar i Skärhamn, Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Berlin och Naruto i Japan. Nagaame Moon hade sin urpremiär under Nordic Music Days invigningskonsert på Kongernes Lapidarium i Köpenhamn. Yama – three bodies är ett nytt internationellt verk som presenteras på internationell turné under 2017.

Frauke är koreograf med fokus på butoh och performance. Hon är baserad i Göteborg och arbetar även internationellt. Hon har skapat en egen genre inom Butoh där hennes verk är platsspecifika och unika. Frauke arbetar ofta med andra konstnärer från olika konstnärliga discipliner och hennes framträdanden är inspirerade av samtida konst och samtida koreografi.

Andreas Tilliander är sedan början av nittiotalet verksam inom den elektroniska musiken. Nuförtiden är elektronisk musik tätt förknippat med laptops, men Tilliander sätter en stolthet i att arbeta med utrustning som snarare än att följa med den senaste mjukvaruuppdateringen har fyrtio år på nacken. Även om det självklart främst handlar om hur ljuden formas, är det taktila oerhört viktigt.

Biljetter kostar 150 kr/styck och köpes här.

För den som inte har tillgång bil eller åker kollektivt finns möjlighet att boka biljett på buss som avgår från Stora Teatern i centrala Göteborg kl 18 och går åter ca kl 20.45. Bussen körs av Leja Touring och gör ett stopp i Ytterby och stannar sedan vid Marstrands färjeläge, där returen också avgår från. Bussen kostar 50 kr/person och bokas samtidigt som biljetten.

Detaljer

Datum:
21 september, 2017
Tid:
19:30 - 20:15
Evenemang Kategori: