Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vintersalongen 2014

30 november, 2014 - 6 januari, 2015

23 specialinbjudna konstnärer från Västsverige visar skulptur, fotografi och måleri.

Utställande konstnärer:
Berit Lindfeldt/Christina Skårud/Cooper & Gorfer/Erland Brand/Helene Billgren/Ida-Lovisa Rudolfsson /Jeff Olsson/Karin Broos/Mikael Olsson/Nina Bondeson/Patrick Nilsson/Patrik Andiné/Peder Josefsson Peter Ojstersek/Ragnar Schmid/Rogerts BondessonRoj Friberg/Sofia Änghede/Sven-Erik Johansson/Tore Hagman/Trinidad Carrillo/Vanna Bowles

Gästcurator är konstnären Pål Svensson i samarbete med Strandverkets konstnärlige ledare Hasse Persson

STRANDVERKETS VINTERSALONG 2014-2015
Strandverket har haft ett lyckosamt tredje år som konsthall. Med utställningar av Lars Lerin, Karin Broos och Bernar Venet har vi under 2014 fördubblat antalet besökare i konsthallen – och haft närmare 50 000 gäster som beundrat våra skulpturer ute på borggården.

Nu vill Strandverket tacka och ge tillbaka en sann upplevelse i konstens tecken: en Vintersalong med 23 av Västsveriges främsta konstnärer. En upplevelse som skall ses som ett viktigt komplement till Marstrands övriga begivenheter inför årets stora helger. Med Vintersalongen som ett konstens julbord för såväl unga som vuxna konstälskare – om man så vill!

Lagom till Vintersalongen släpps också den stora boken om MARSTRAND! (Bokförlaget Max Ström). Författaren Kristian Wedel, tillika journalist på Göteborgs-Posten, berättar med glimten i ögat om stadens brokiga historia. Vi möter också dagens Marstrand med sina seglare, hummerfiskare och kafébesökare. Boken är rikt illustrerad av prisbelönte Tore Hagman, som sedan ett par decennier är en av Sveriges mest hyllade naturfotografer. Boken om Marstrand har möjliggjorts med ekonomiskt stöd av Stiftelsen Strandverket. På Vintersalongen får vi också ta del av Hagmans nutidsfotografier varvade med Aron Jonasons fotografier av Kung Oscar II:s årliga sommarbesök på Marstrand – bilder tagna i början av förra seklet.

De 23 medverkande konstnärerna  har erbjudits att ställa ut ett eller flera verk vardera. Och de flesta verken är till salu!

Med Vintersalong I och II har Strandverket härmed kunnat visa upp närmare ett femtiotal unika och välkända konstnärskap.  Vi ser dock gärna att kommande Vintersalonger skall kunna vara öppna för alla konstnärer – amatörer såväl som professionella.

Hasse Persson
Konstnärlig ledare och curator, Strandverket Konsthall

MARSTRAND! av Tore Hagmen
I samband med Strandverkets vintersalong lanseras en nyskriven bok om Marstrand. Författaren Kristian Wedel och fotografen Tore Hagman har skapat en djupt personlig kärleksförklaring till en av Sveriges märkligaste och vackraste städer. Boken kan köpas i Strandverkets butik.

I utställningen visas ett urval av Tore Hagmans fotografier av Marstrand.

Detaljer

Börjar:
30 november, 2014
Slutar:
6 januari, 2015
Evenemang Kategori: